Dødsboer: Hvad du skal gøre, når du er den eneste arving

Hvis du var den eneste arving i et dødsbo, hvad ville dit første skridt så være? Ville du ringe til et ejendomssalgsfirma eller bare tage dig af det hele selv? Hvad er den bedste måde at håndtere et dødsbo på, når der ikke er nogen familiemedlemmer tilbage i live? Denne artikel vil besvare disse spørgsmål og meget mere.

Testamenter kan være en følelsesladet tid. Et familiemedlems død betyder at sige farvel til en person, man holder af, og at man skal håndtere de praktiske forhold, der følger med deres død. Det er både vanskeligt og tidskrævende at sørge for, at al gæld er betalt, at ejendele er overdraget, og at eventuelle, resterende penge er givet tilbage til dem, hvor de hører hjemme. Men når hvis der ikke er nogen vilje, bliver opgaven endnu vanskeligere.

Det praktiske

Det første skridt i håndteringen af et dødsbo, som du er eneste arving til, er at lave en opgørelse over de ting, der skal håndteres:

-Antikviteter eller samlerobjekter (smykker, kunstværker osv.)

-Møbler og inventar

-Køretøjer

-Penge på bankkonti og investeringer (det er derfor, det er vigtigt at lave en liste)

Sørg for at gemme alle kvitteringer for alt af værdi, f.eks. køretøjer. Dette kan bruges senere, når du beslutter, hvad du skal gøre med disse ejendele, hvis de ikke er medtaget på det officielle inventardokument.

Håndtering af ejendele

Det næste skridt er at beslutte, hvad du vil gøre med alt det, som den afdøde har efterladt sig. Det kan være svært, når der er så mange forskellige muligheder og nogle gange ikke noget rigtigt eller forkert svar:

– Sælg til den bedste pris – det kan være på de social medier, DBA, auktioner eller eventuel kræmmermarkeder. Selv en billig pris er god, hvis det har en værdi. Tjek, om der er andre, der sælger det samme, og sæt prisen deromkring. Små penge er også penge.

– Giv væk gratis – Ved at man giver ting og ejendele væk fra et dødsbo, vil lette dig for en masse arbejde. Mange er villige til at kommer tog hente alle mulige, mærkelige ting, nye som gamle, hvis det er gratis. På den måde bliver det også udnyttet og genbrugt, i stedte for, at man ville skulle køre det på affaldspladsen. De ting, der bliver hentet af ejendele, vil du slippe for, at håndtere.

– Reklamer med, at der er et dødsbo, der skal tømmes. Sæt det op på de sociale medier eller i avisen. Så kan folk komme og se det, købe det, de er interesseret i. På den måde kan man skabe lidt interesse i, at der også er andre interesseret.

Som enearving, man kan også vælge at overlade al det hårde arbejde til et firma, som kan tømme det. Du kan kigge på https://doedsbokoebenhavn.dk/ som har årelang erfaring med at tømme dødsbo, med respekt for de efterladte. Her slipper du for at sælge, sortere og afskaffe ejendelene.

Når ejendommen er tømt for alle den afdødes ejendele, så skal boligen rengøres og istandsættes, så det kan blive sat til salg.

Related Articles

Find en elektriker i Skjern

Har du brug for en elektriker? Selvom du gerne selv må lave mange elektriske opgaver i hjemmet, kan det nu være mange fordele ved at benytte en professionel elektriker. Så er du nemlig sikker på, at dine installationer laves lovligt og korrekt. Bor du Skjern eller i en af de omkringliggende byer i det vestlige […]
Read more

Hundefoder: Hvad skal hundens kost bestå af?

Hunde er lige så kræsne med hensyn til, hvad de spiser som mennesker. Du har måske en hund, der er mere eller mindre aktiv, har en bestemt race eller simpelthen foretrækker en anden type foder, end du synes, den skal have. Hunde kan også være allergiske over for ingredienser i nogle mærker af hundefoder, så […]
Read more

Husker du at passe godt på dit hår?

Det er vigtigt at passe ordentligt på farvet hår for at bevare dets sundhed og livlighed. Det er vigtigt at huske på, at farvet hår kræver ekstra opmærksomhed, da farven kan være mere udsat for skader end naturligt hår. For at sikre, at dit farvede hår ser bedst ud, får du her nogle tips til […]
Read more

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search for: