Dødsboer: Hvad du skal gøre, når du er den eneste arving

Hvis du var den eneste arving i et dødsbo, hvad ville dit første skridt så være? Ville du ringe til et ejendomssalgsfirma eller bare tage dig af det hele selv? Hvad er den bedste måde at håndtere et dødsbo på, når der ikke er nogen familiemedlemmer tilbage i live? Denne artikel vil besvare disse spørgsmål og meget mere.

Testamenter kan være en følelsesladet tid. Et familiemedlems død betyder at sige farvel til en person, man holder af, og at man skal håndtere de praktiske forhold, der følger med deres død. Det er både vanskeligt og tidskrævende at sørge for, at al gæld er betalt, at ejendele er overdraget, og at eventuelle, resterende penge er givet tilbage til dem, hvor de hører hjemme. Men når hvis der ikke er nogen vilje, bliver opgaven endnu vanskeligere.

Det praktiske

Det første skridt i håndteringen af et dødsbo, som du er eneste arving til, er at lave en opgørelse over de ting, der skal håndteres:

-Antikviteter eller samlerobjekter (smykker, kunstværker osv.)

-Møbler og inventar

-Køretøjer

-Penge på bankkonti og investeringer (det er derfor, det er vigtigt at lave en liste)

Sørg for at gemme alle kvitteringer for alt af værdi, f.eks. køretøjer. Dette kan bruges senere, når du beslutter, hvad du skal gøre med disse ejendele, hvis de ikke er medtaget på det officielle inventardokument.

Håndtering af ejendele

Det næste skridt er at beslutte, hvad du vil gøre med alt det, som den afdøde har efterladt sig. Det kan være svært, når der er så mange forskellige muligheder og nogle gange ikke noget rigtigt eller forkert svar:

– Sælg til den bedste pris – det kan være på de social medier, DBA, auktioner eller eventuel kræmmermarkeder. Selv en billig pris er god, hvis det har en værdi. Tjek, om der er andre, der sælger det samme, og sæt prisen deromkring. Små penge er også penge.

– Giv væk gratis – Ved at man giver ting og ejendele væk fra et dødsbo, vil lette dig for en masse arbejde. Mange er villige til at kommer tog hente alle mulige, mærkelige ting, nye som gamle, hvis det er gratis. På den måde bliver det også udnyttet og genbrugt, i stedte for, at man ville skulle køre det på affaldspladsen. De ting, der bliver hentet af ejendele, vil du slippe for, at håndtere.

– Reklamer med, at der er et dødsbo, der skal tømmes. Sæt det op på de sociale medier eller i avisen. Så kan folk komme og se det, købe det, de er interesseret i. På den måde kan man skabe lidt interesse i, at der også er andre interesseret.

Som enearving, man kan også vælge at overlade al det hårde arbejde til et firma, som kan tømme det. Du kan kigge på https://doedsbokoebenhavn.dk/ som har årelang erfaring med at tømme dødsbo, med respekt for de efterladte. Her slipper du for at sælge, sortere og afskaffe ejendelene.

Når ejendommen er tømt for alle den afdødes ejendele, så skal boligen rengøres og istandsættes, så det kan blive sat til salg.

Related Articles

Sådan sparer du penge på dit trægulv

Et trægulv holder i mange år, og det vil også være pænt i rigtig mange år – blandt andet fordi det hele tiden vil sætte sig og dermed blot få lidt patina efterhånden, som tiden går. Dog kan der være gået så langt tid, og der kan være blevet slidt så meget på dit trægulv, […]
Read more

Giv dine vinduer nyt liv med et lag maling

Der er mange gode grunde til at sætte tid af til at male sine vinduer. Ikke blot af æstetiske grunde som at forbedre vinduernes udseende ved at give dem et frisk og flot lag maling, men også af praktiske grunde, da den rette maling af høj kvalitet med de helt rigtige egenskaber kan beskytte vinduerne […]
Read more

Drikkedunk med sugerør er et hit hos børnene

Vi ved alle sammen hvor stor en udfordring det kan være at få vores børn til at drikke alt det vand de skal i løbet af en dag – specielt på de varme sommerdage! Men med en fin og praktisk drikkedunk kan du måske gøre udfordringen lidt lettere for dig. Ved at finde dit barns […]
Read more

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search for: