Dødsboer: Hvad du skal gøre, når du er den eneste arving

Hvis du var den eneste arving i et dødsbo, hvad ville dit første skridt så være? Ville du ringe til et ejendomssalgsfirma eller bare tage dig af det hele selv? Hvad er den bedste måde at håndtere et dødsbo på, når der ikke er nogen familiemedlemmer tilbage i live? Denne artikel vil besvare disse spørgsmål og meget mere.

Testamenter kan være en følelsesladet tid. Et familiemedlems død betyder at sige farvel til en person, man holder af, og at man skal håndtere de praktiske forhold, der følger med deres død. Det er både vanskeligt og tidskrævende at sørge for, at al gæld er betalt, at ejendele er overdraget, og at eventuelle, resterende penge er givet tilbage til dem, hvor de hører hjemme. Men når hvis der ikke er nogen vilje, bliver opgaven endnu vanskeligere.

Det praktiske

Det første skridt i håndteringen af et dødsbo, som du er eneste arving til, er at lave en opgørelse over de ting, der skal håndteres:

-Antikviteter eller samlerobjekter (smykker, kunstværker osv.)

-Møbler og inventar

-Køretøjer

-Penge på bankkonti og investeringer (det er derfor, det er vigtigt at lave en liste)

Sørg for at gemme alle kvitteringer for alt af værdi, f.eks. køretøjer. Dette kan bruges senere, når du beslutter, hvad du skal gøre med disse ejendele, hvis de ikke er medtaget på det officielle inventardokument.

Håndtering af ejendele

Det næste skridt er at beslutte, hvad du vil gøre med alt det, som den afdøde har efterladt sig. Det kan være svært, når der er så mange forskellige muligheder og nogle gange ikke noget rigtigt eller forkert svar:

– Sælg til den bedste pris – det kan være på de social medier, DBA, auktioner eller eventuel kræmmermarkeder. Selv en billig pris er god, hvis det har en værdi. Tjek, om der er andre, der sælger det samme, og sæt prisen deromkring. Små penge er også penge.

– Giv væk gratis – Ved at man giver ting og ejendele væk fra et dødsbo, vil lette dig for en masse arbejde. Mange er villige til at kommer tog hente alle mulige, mærkelige ting, nye som gamle, hvis det er gratis. På den måde bliver det også udnyttet og genbrugt, i stedte for, at man ville skulle køre det på affaldspladsen. De ting, der bliver hentet af ejendele, vil du slippe for, at håndtere.

– Reklamer med, at der er et dødsbo, der skal tømmes. Sæt det op på de sociale medier eller i avisen. Så kan folk komme og se det, købe det, de er interesseret i. På den måde kan man skabe lidt interesse i, at der også er andre interesseret.

Som enearving, man kan også vælge at overlade al det hårde arbejde til et firma, som kan tømme det. Du kan kigge på https://doedsbokoebenhavn.dk/ som har årelang erfaring med at tømme dødsbo, med respekt for de efterladte. Her slipper du for at sælge, sortere og afskaffe ejendelene.

Når ejendommen er tømt for alle den afdødes ejendele, så skal boligen rengøres og istandsættes, så det kan blive sat til salg.

Related Articles

Sådan værner du om dine ansattes helbred

Har din virksomhed behov for et øget fokus på de ansattes helbred? I de seneste år har de ergonomiske vilkår i de danske virksomheder fået mere opmærksomhed. Det er gået op for mange, at man kan kultivere en god arbejdskultur i sin virksomhed og på kontoret, hvis medarbejderne føler sig taget af. Her får du […]
Read more

Det er (næsten) aldrig for sent at gå i parterapi

Det er (næsten) aldrig for sent at gå i parterapi i København Oplever du tit, at jeres samspil ender i mundhuggeri, konflikt og forsvar? Føler du tit at du skal forsvare dig selv, og at du bliver misforstået, taget til indtægt for noget, der ikke er rigtigt eller at din partner hele tiden motivforsker dig på […]
Read more

Sommer og haven – hvorfor du skal bruge fliserens

Den danske sommer er rullet ind over landet, og den er varm og god. Derfor render mange danskere ud i haven og opdager til deres rædsel, at den også har lidt last i vintermånederne. Ukrudt, en overvokset hæk og beskidte fliser kan sende din familie lige tilbage i huset. Men det kan jo ikke være […]
Read more

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search for: