Hundefoder: Hvad skal hundens kost bestå af?

Hunde er lige så kræsne med hensyn til, hvad de spiser som mennesker. Du har måske en hund, der er mere eller mindre aktiv, har en bestemt race eller simpelthen foretrækker en anden type foder, end du synes, den skal have. Hunde kan også være allergiske over for ingredienser i nogle mærker af hundefoder, så det er vigtigt at finde det, der passer bedst til dit kæledyr! Denne artikel vil skitsere alt, hvad du skal vide om at vælge den perfekte kost til din hund.

Vigtige faktorer

Når du skal vælge kost til din hvalp, er der et par ting, du skal tage hensyn til.

Race: Forskellige hunderacer har forskellige ernæringsbehov. En Labrador Retriever har f.eks. brug for mere protein i kosten end en Shih Tzu.

Alder: Hvalpe og ældre hunde har også forskellige ernæringsbehov. En hvalps kost bør have et højt indhold af calcium for at hjælpe med knoglevæksten, mens ældre hunde måske har brug for færre kalorier og mindre protein for at undgå vægtøgning og sygdomme som osteoporose.

Aktivitet: Hvis din hund er mere aktiv, har den brug for en kost med et højere kalorieindhold, end et ældre eller mindre aktivt kæledyr ville have brug for.

Ingredienser

De vigtigste ingredienser, du skal kigge efter, er protein, fedt, kulhydrater og fibre.

Fibre: Fibre hjælper med fordøjelsen, fordi det hjælper kroppen med at optage vand. Det holder også din hunds afføring regelmæssig, hvilket kan forhindre smertefulde blokeringer i tarmene.

Fedt: Fedt er vigtigt for en sund pels og hud, men for meget fedt kan føre til fedme eller bugspytkirtelbetændelse.

Kulhydrater: Kulhydrater er en energikilde, der nedbrydes til glukosesukker, så det er vigtigt for din hunds kost. For mange kulhydrater kan føre til vægtøgning, så sørg for, at du ikke overfodrer din hund!

Protein: Protein er vigtigt for at opbygge muskler, reparere væv og give energi. Her er det, at man også skal huske på, at hunde er kødædere, og kød er rig på proteiner. Derfor bør du kigge efter et foder med et højt proteinindhold for at sikre, at din hund forbliver sund og aktiv. Kig på ingredienslisten, og sørg for, at der står kød først på ingredienslisten, såsom okse, lam, svin, and krondyr eller andet.

Du behøver ikke at købe dit hundemad hos dyrelægen, du kan sagtens finde gode og næringsrige mærker på nettet. Det er som ofte billigere, og så er det også nemmere for dig, da du ikke skal rende og slæbe på 5 kg tung foderpose.

Related Articles

Krypto Tilkår, du skal kende

Her er 15 udtryk, du skal kende Bitcoin: den første og mest populære kryptovaluta, der blev oprettet i 2009. Blockchain: den teknologi, der driver Bitcoin og andre kryptovalutaer, og som består af en distribueret database over transaktioner. Kryptovaluta: en digital eller virtuel valuta, der bruger kryptografi til at sikre sine transaktioner og til at kontrollere […]
Read more

Lad en revisor tage over på regnskaberne

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der sukker både længe og højlydt, når de skal have styr på virksomhedens regnskaber. Det er nemlig noget, der tager tid fra andre arbejdsopgaver, og så er det også noget, der kan være fyldt med fejl, idet der måske ikke hviler de rette kompetencer til varetagelse […]
Read more

Find den rette seng til din krop

Sådan vælger du den rigtige seng Når du skal vælge en ny seng til soveværelset, så er det vigtigt, at du gør dig de rigtige overvejelser.  Ting tager tid Du skal både bedømme sengen før og efter dit køb. Det kan godt være, at du er blevet vejledt til den rette seng, der måske ikke […]
Read more

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search for: